Na pražském letišti se otevřou nové jídelní kouty. Lidé se zde nají mnohem zdravěji

Autor:

Letiště v Praze cestujícím nabídne několik nových gastroprovozoven. Patří mezi ně například koncept Natoo, který nabízí zdravější variantu rychlého občerstvení.

K dispozici bude nově také stánek se světoznámou italskou značkou Lavazza, který se zaměřuje na prodej kávy a drobného občerstvení. Mezi lokálními značkami nebude chybět ani Bageterie Boulevard. Ta kombinuje francouzské pečivo s typickými lahůdkami evropské gastronomie a na pražském letišti se na ni cestující mohou těšit již na podzim tohoto roku.

„Pro Letiště Praha je prioritou cestující a jeho spokojenost. Proto je naším cílem dosažení maximálního zážitku z nabídky našich produktů a služeb. V tomto trendu pokračujeme ve všech odvětvích a v maximální možné kvalitě. Výběrové řízení a jeho parametry jsme tedy nastavili tak, abychom dosáhli co největšího možného výběru gastroprovozoven a uspokojili jsme tak preference každého cestujícího. Důkazem jsou všechny nové koncepty a budoucí otevření všech provozoven,” říká František Kachlík, ředitel Komerčních aktivit Letiště Praha.

O všechny gastro provozovny se postará společnost Lagardère Travel Retail, která zvítězila v koncesním řízení Letiště Praha. Bude tedy provozovat celkem 14 obchodních jednotek, reprezentujících 11 gastronomických konceptů.

A další dobroty na letišti…

Mezi ně bude patřit například také nově vzniklý PRG Take off bar, který bude umístěn již v průběhu nadcházející letní sezony na konci Prstu C a poskytne cestujícím jedinečný pohled na plochu. Nebo také Bottega Prosecco Bar&Restaurant, umístěný v prstu D na Terminálu 2, ideální pro cestující, kteří si chtějí své jídlo i na letišti vychutnat v exkluzivním stylu. Itálií inspirované butikové bistro bude otevřeno na přelomu roku a nabídne vybrané předkrmy, hlavních jídla i zákusky, spárované ve stylu Perfect Match s víny předních italských vinařů. Menu bylo vytvořeno přímo na míru pražské pobočky. Díky jedinečnému interiéru, který evokuje vzhled benátských „bacaros“, nabízí tento koncept opravdu výjimečný gastronomický i estetický zážitek.

Cestující se mohou těšit i na oblíbené kavárny Costa Coffee a francouzské pekařství Paul, jejichž je Lagardère Travel Retail v České republice exkluzivním provozovatelem. V rámci prstu D na Terminálu 2 vznikne nový food court, jehož součástí bude zmíněná Bottega a Costa Coffee, které budou otevřené v nonstop režimu a zajistí tak obsluhu cestujících v režimu 24/7.

Všechny jednotky projdou v následujících měsících stavebními úpravami a budou otevírány postupně během tohoto a příštího roku, přičemž na první nové koncepty se cestující mohou těšit již v průběhu letošní hlavní sezony. Cílem stavebních úprav je zajištění maximálního komfortu pro zákazníky. „Při sestavování nabídky byla důležitým kritériem rozmanitost a synergie. Využili jsme dokonalou znalost specifik provozu na letišti, podloženou dlouholetými zkušenostmi. Výběr konceptů byl velmi pečlivě zvolen tak, aby se doplňovaly nejen mezi sebou, ale i se stávající nabídkou na obou terminálech. Zohledněny jsou různé skupiny cestujících, jejich kulturní a stravovací preference, ale samozřejmě také finanční hledisko. Mohou tak zvolit jak rychlé a ekonomické varianty občerstvení, ale také luxusnější pokrmy a nápoje,“ říká Richard Procházka, CEO Lagardère Travel Retail

Zdroj informací: Letiště Praha
Foto: Pixabay