Izrael otevírá brány zahraničním turistům

Autor:

Dobrá zpráva pro všechny cestovatele, kteří se chystají objevovat svět. Izrael přistoupil ke zmírnění podmínek pro vstup do země. Radovat se tak mohou jak očkovaní, tak i neočkovaní turisté.

Situace ohledně nákazy se v zemi zmírnila, a tak premiér a ministr zdravotnictví rozhodli o zmírnění omezení. Otevřely se tak pomyslné brány nebe. Cestující ze zahraničí budou moci přicestovat letecky. Je to samozřejmě i dobrá zpráva pro samotný cestovní ruch v zemi, který je, stejně jako v jiných zemích, otřesen v základech.

Od začátku března tak mohou turisté vycestovat do Izraele, přitom nezáleží, jestli mají plné očkování nebo jsou naopak neočkovaní. Jediná podmínka, která musí být splněna, jsou dva PCR testy – jeden se musí vyhotovit před odletem do Izraele, druhý je nutné podstoupit při příletu do země. Dokud nepřijde výsledek, musí cestující dodržet karanténu v hotelu. Výsledky přijdou většinou dříve jak za 24 hodin. Antigenní test nebude akceptován. Tyto podmínky platí jak pro dospělé, tak i pro děti.

Zdroj informací: TTG Czech
Zdroj foto: Pixabay