Kambodža se na konci listopadu otevře turistům

Autor:

Na konci listopadu započne pomalé otevírání částí Thajska, spolu s Indonésii. K tomuto plánu se rovněž připojila Kambodža. Samozřejmě to bude s určitými podmínkami.

Do království, které leží mezi Laosem, Thajskem a Vietnamem, budou moci přiletět očkovaní turisté, kteří splní podmínku zůstat 5 dní v určené místě, než jim bude povoleno odcestovat jinam. Kambodžská vláda tak chce zkusit nakopnout cestovní ruch právě před oblíbenou zimní sezónou. Oblasti, které budou moci turisté zatím navštívit jsou: Sihanoukville a Koh Kong.

Pokud vše dobře dopadne a především nákaza se nebude zhoršovat, očekává se, že se další oblasti otevřou v lednu. Mezi ně by tak měla patřit i provincie Siem Reap, včetně slavného komplexu Angkor Wat. Ostatně Kambodža je i celosvětovým lídrem v očkování, v současné době je totiž v zemi plně naočkováno téměř 80 % obyvatel. A i samotný boj s nákazou zvládla země celkem obstojně, vzhledem k faktu, že v roce 2020 tam nezemřel žádný člověk na nákazu.

Podmínky pro vstup jsou jednoduché, na hranicích je nutné předložit: potvrzení o plném očkování, PCR test provedený před odletem a následně podstoupit rychlý test na letišti. Dále je nutné mít uzavřené pojištění proti koronaviru a setrvat pět dní v určeném místě, na jehož konci se provede nový test. Poté člověk bude moci vyrazit, kam chce.

Zdroj info: Lonely Planet
Zdroj foto: Pixabay